Amikor babakocsit választunk, több szempontot mérlegelve próbáljuk meghozni a lehető legjobb döntést. Ilyen a szín, méret, funkció, kerekek száma, speciális tulajdonságok, ár. Lássuk be, szinte lehetetlen küldetés ennyi szempontot összeegyeztetni, és kompromisszum nélkül kiválasztani álmaink babakocsiját. Személyes tapasztalat alapján azt tudom javasolni, hogy elsősorban a funkciót tartsuk szem előtt! Lássunk egy nagyon jó példát, hogy miért!

Mindenki előtt ismert típus a sport babakocsi. Ha olyan helyen lakunk, ahol rossz minőségűek az utak, esetleg egyáltalán nincs aszfaltút, vagy csak szeretünk kirándulni, sportolni, és ebből a babát sem akarjuk kihagyni, akkor a legjobb választás a sport babakocsi. Tovább bonthatjuk két altípusra: vannak a futáshoz alkalmas babakocsik, és vannak a terepen használhatók. A futáshoz alkalmas sport babakocsik háromkerekűek, és a kerekei fixek. A terepre való sport babakocsinak nagy gumikerekei vannak, amelyek bolygósíthatók, ezáltal könnyebben irányíthatók. Ráadásul kiválóan helytállnak homokon, földúton, sárban, hóban is.

A sport babakocsiknak a nagy kerekek miatt jó a rugózása. Azzal azonban számoljunk, hogy szélesebbek és hosszabbak, mint egy sima babakocsi, ezáltal összecsukva is nagyobb helyet foglalnak, és nehezebbek is. Sokoldalúságuk azonban kompenzálja ezt a minimális hátrányukat.

 

Post Navigation